Geofort, Herwijnen

In samenwerking met Marx & Steketee Architecten en DS Landschapsarchitecten, won Verlaan & Bouwstra architecten in december 2009 de Europese aanbesteding van de restauratie en herbestemming van het Fort bij de Nieuwe Steeg.

Het Fort is gebouwd in 1878 en diende ter afsluiting van een onoverzichtelijke bocht in de Linge, de Lingedijk en de hoger gelegen stroomrug. Daarnaast had het fort een ondersteunende rol van de oudere werken van Fort Asperen. Fort Nieuwe Steeg bestaat o.a. uit diverse bomvrije bergplaatsen, een bomvrije kazerne bestaande uit twee gebouwen waarvan de gevelmuren recht tegenover elkaar staan met een tussenruimte van ongeveer vier meter, een houten artillerieloods en diverse betonnen groepsschuilplaatsen resterende uit de tweede wereldoorlog.

Medio 2005 is Stichting Geofort van start gegaan met de ontwikkeling van het fort tot een spannende locatie waar de ‘geowereld’ beleeft kan gaan worden. Geofort is een ‘Living Lab’ in oprichting gericht op cartografie, navigatie en geosimulaties waar je vanaf 2011 op speelse wijze kennis kunt maken met een wereld vol kaarten en navigatie.

Voor overige informatie zie ook www.geofort.nl

Functie: Living lab , Locatie: Herwijnen , Opgeleverd: 01 jan 2001 , Opdrachtgever: Stichting Geofort

2016-05-25T11:55:31+00:00Categorie├źn: Herbestemming|
error: Niet mogelijk!