NCRV studio’s, Hilversum

De voormalige NCRV-studio’s verloren jaren geleden hun functie toen de omroepen hun studiofaciliteiten bundelden. In overleg met een projectontwikkelaar en de gemeente Hilversum heeft Verlaan en Bouwstra een plan gemaakt voor de herontwikkeling van de rijksmonumentale gebouwen en van het totale terrein aan de Schuttersweg.

Een speerpunt van de herontwikkeling was de verbouwing en de restauratie van het markante studiogebouw uit 1940 tot een kantoor voor het pensioenfonds voor de omroepen. Een van de belangrijkste restauratieaspecten was de reconstructie van de afwerking in de entreehal van de voormalige studio. De belangrijkste ingreep in het gebouw was het inzagen van lichtopeningen in de voormalige (volledig gesloten) studioruimte. In deze studioruimte is vervolgens een ‘kantoordoos’ van glas en staal geconstrueerd. De studioruimte is nog volledig rond deze kantoorinbouw zichtbaar. Villa Henriëtte, waar de NCRV tot 1940 gehuisvest was, is gerestaureerd en geschikt gemaakt als kantoorruimte.

2016-11-29T10:07:12+00:00Categorieën: Restauratie|
error: Niet mogelijk!